Bu Blogda Ara

2 Eylül 2010 Perşembe

Namlunun ucunda bir kurşun : Ali Kılıç

Ali Kılıç karakteri üzerine yoğunlaşan -aynı zamanda diğer karakterlerin boğulmadığı- bir dizi olan Kılıç Günü Ezel fenomenini yerle bir edecek mi? Ezel'e karşı Ali Kılıç mı aday? Ali Kılıç yeni bir efsaneyi mi ortaya koyuyor? Peki ölümünü bilen Ali Kılıç 90 gün içerisinde ne yapacak?

Bu ve bunun gibi sorular birçok kişinin kafasında canlandığına eminim. Ezel dizisinin flashback (geriye dönüş) ve söz sanatı ile olan ilişkisi Ezel sonrası yeni diziler için kolları sıvıyan senaristler için işaret fişeği olacak. Sinema ve dizi yazarlarının da tartıştığı Ezel öncesi ve sonrası anlayışının Kılıç Gününüde etkilediğini de söyleyebilirim. Özellikle Ezel dizisindeki karakterlerin gizemli oluşu ve bir sonraki bölümde "ne olacak şimdi?" sorusunu sordurması Kılıç Günü dizisi senaristlerini de etkileyebilir. Tabi ki bunlar benim kişisel tahminlerim. Ali Kılıç karakterinin intikam alma dürtüsü, olayların bu intikam projesi(!) üzerinden gideceğini bize gösteriyor. Ali Kılıç ve Ezel karakterinin analizini yapmak için Kılıç Günü dizisinin başlamasını bekliyorum. Başladıktan sonra yapacağım analizlerimi mutlaka takip etmenizi öneririm.

Ezel sonrası şüpheye düşürten dizi furyasının başlayacak olması konusunda tahminlerim var. Özellikle bu konuda hatırısayılır dizileri ve sınavları olan Osman Sınav'ın Kılıç Günü dizisi bunu gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder