Bu Blogda Ara

9 Ağustos 2010 Pazartesi

Kılıç Günü Dizisi Fanatikleri, dizilerini bekliyor

Merhaba arkadaşlar

Bende sizin gibi Kılıç Günü Dizisini beklemeye başladım, özellikle internet ortamında yapılan tartışmaları takip ediyorum herkes merakla Kılıç Günü Dizisinin senaryosunun ne şekilde oluşacağını merak ediyor. Ana kahramanın 90 gününe odaklanacak dizide, aynı Ezel'deki gibi bir fenomen oluşturma kaygısı olabilir. Zira internette herkes Ezel ve Kılıç Günü Dizisini karşılaştırmaya başladılar bile.

Ana karakterin, doktora giderek 90 günlük ömürü olduğu öğrendikten sonra bir hesaplaşmaya girişir. Herkesten hesap sormaya çalışır. ( Ezel'in de hesaplaşmak için çabaladığını unutmayalım) İşte bu hesaplaşma ortasında çok farklı karakterler ortaya çıkar.

Aynı zaman da politik bir hava verilmeye çalışıyor ki, zaman zaman Türk bayraklarının orta yerinde konuşulması aynı zaman da. İstanbul'un orta yerinde plazalar ve varoşlarında işin içine girmesi politik ve apolitik söylemlerin içice olacağını bize gösteriyor. Kılıç Günü Dizisinin başrol oyuncuları dikkatle incelersek dizi, sinema ve tiyatro kökenli olduklarını görürsünüz. Özellikle Elveda Rumeli'den tanıdığımız Ertan Saban...

Karakterler konusunda detaylı analizimi yazacağım. Şimdilik bu kadar. Kılıç Dizisi Fanatiklerine selam olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder